Monday, December 29, 2014

Alina

Pentru a incheia un an de rochii extraordinare, ultima noastra mireasa, Alina, a optat pentru o rochie extrem de neasteptata: realizata din tull, perle si dantela aplicata manual, linia rochiei este una aparent simpla, dar surprinzatoare prin lungime. Partea de jos, in cloche, este echilibrata de partea de bust, brodata manual cu perle in culoarea rochiei. Multumim, Alina, pentru ca ne-ai provocat cu o rochie de care ne-am indragostit iremediabil!

Sunday, April 27, 2014

Rochia de mireasa in date istorice

Poate nu stiai, sau poate aveai nevoie sa iti amintesti...

Rochia de mireasă albă a apărut cu cca 2000 de ani în urmă, când miresele din Egiptul antic purtau mai multe rânduri de drapaje din materiale simple. Albul era culoarea de sărbătoare în Grecia, de aceea mireasa alegea rochia albă la nuntă ca un simbol al bucuriei.La nunțile romane miresele îmbrăcau rochii simple, albe, din materiale subțiri, moi, aducând astfel tribut lui Hymen, zeul fertilității și căsătoriei, despre care se credea că iubește în mod deosebit culoarea alb. Ceea ce este special pentru miresele din acele timpuri atât romane cât și elene este că fețele le erau acoperite cu voaluri colorate ca semn al supunerii și devotamentului față de viitorul soț. În secolele XV-XVI apare unul dintre primele documente oficiale care amintesc de rochia de mireasă albă a Annei de Bretania la căsătoria sa cu regele Louis al XII-lea al Franței. Margaret Tudor, fiica lui Henry al VI-lea, s-a căsătorit îmbrăcată într-o rochie de damasc alb tivită cu roșu-stacojiu - culoarea tradițională a familiilor regale. În anul 1612 prințesa Elisabeta, fiica lui James I, a purtat o rochie argintie, brodată cu perle, fir de argint și pietre prețioase. Începând cu secolul al XVIII-lea și până la jumătatea secolului al XIX-lea ținuta de nuntă devine mult mai bogată și complicată, miresele care aparțineau caselor regale alegeau materiale scumpe, culorile preferate fiind argintiu cu roșu. Victoria I a Regatului Unit a purtat, la nunta sa din 1840, o rochie albă din satin împodobită cu flori de portocal și dantelă delicată, această rochie fiind un model pentru generațiile viitoare. La începutul secolului XX rochiile de mireasă erau legate de stilul victorian al rochiei de mireasă albă cu mâneci lungi, voal lung din cap până în picioare și de gulerul înalt ce îmbracă în întregime gâtul. Atunci pentru prima dată creatorii și producătorii de îmbrăcăminte confecționează pentru mirese serii mici de rochii „la gata”.

Friday, February 14, 2014

Art Grand Marriage, Satu Mare

La Satu Mare, luna februarie a fost inaugurata de "Art Grand Marriage", un eveniment dedicat nuntii care, cu fiecare editie, devine din ce in ce mai elaborat si mai profesionist. "CM - creation de mode" multumeste ART GRAND MARRIAGE pentru un eveniment de exceptie organizat la Satu Mare. Multumim pentru amabilitatea, gentiletea si profesionalismul cu care am fost primiti. Felicitari organizatorilor si staff-ului! De asemenea, transmitem felicitarile noastre colegilor de stand care, anul acesta, s-au intrecut pe ei prin produsele de inalta tinuta si clasa. Felicitari! Multumim Floraria "Belles Fleurs" pentru aranjamentele florale care au insufletit standul nostru, aducand o nota de eleganta si prospetime. Multumim manechinior agentiilor de moda satmarene, "Gaby's Models" si "Trust Models" pentru ajutorul oferit in realizarea celor doua seri de prezentari. Multumim presei care, ca de fiecare data, ne-a fost mereu alaturi, promovand si incurajand manifestarile satmarene! Multumim publicului pentru participare! Celor sase cupluri care ne-au ales: va multumim ca ne permiteti sa facem parte din visul vostru! Este o onoare imensa si o bucurie pe masura! Colegilor de breasla si saloanelor de mirese: sunteti minunati! Continuati sa visati alaturi de mirese si miri, si daruiti mereu din dragostea voastra! Felicitari!



Friday, January 31, 2014

Trend - rochia beige


Rochia de mireasa de culoarea beige nu este noua in peisajul nuntii - in fapt, multe celebritati au cochetat cu aceasta culoare savanta, cum ar fi Kaley Cuoco și Jessica Biel. Dar se stie ca de cele mai multe ori, aceasta culoare nu este ag. Este de asemenea adevărat că aceste rochuntii, cum ar fi albul polar, albul fildes sau "cream". Cu toate acestea, pentru a fi o mireasa fashion, poti aborda aceasta culoare, tocmai valentei ei neobisnuite. Din experienta acumulata, stim ca miresele cauta sa iasa din stereotipia cotidiana cu singura rochie din garderoba care aboleste orice regula de baza. Atunci, de ce sa nu abolim si culoarea alba, inlocuind-o cu una spectaculoasa si diferita? Beige-ul poate scoate din anonimat o rochie din matase si tull, singura grija fiind dozarea nunatelor, pentru ca produsul final sa fie unul spectaculos. Cititi aceste randuri cu inima, si veti recunoaste astfel ca beige-ul poate deveni cel mai bun prieten al unei domnisoare.

Iata cateva propuneri care pot face rochia de mireasa sa devina ROCHIA absoluta.
Miresele pornite în căutarea unei rochii "cu un pic de dragoste" și multe aplicatii hand-made se vor orienta catre acest gen de rochie, fiind atrase de lejeritate si de look-ul romantic. De asemenea, ele pot opta si pentru rochiile cu multe layere si nuante derivate, pline de stralucire, cunoscute generic drept rochiile Isadora.

Monday, January 27, 2014

Croquis de la journee

Rochie de mireasa din tull si voal cu aplicatii florale manuale. Guler din bumbac satenat cu pietre si elemente lucioase.

Saturday, January 18, 2014

Croquis de la journée

Rochie de mireasa din mixaj de voal, tafta si tull cu flori din dantela aplicate manual.

Friday, January 17, 2014

Simina

Rochia de mireasa a Siminei a reprezentat pentru "CM-creation de mode" o bucurie si o provocare de imagine. Designerul nostru ne-a marturisit: " Simina este o persoana moderna, spontana si libera. Am incercat sa surprind aceasta stare intr-o rochie in care am combinat transparenta cu stralucirea, taieturile novatoare cu linia aparent clasica a unei rochii princess. Am fost onorat sa creez aceasta rochie care s-a bazat mereu pe dialogul intre CM - creation de mode si Simina".
  

Helga



O rochie de printesa. O rochie "princess" unica semnata "CM - creation de mode" pentru o persoana speciala - Helga. Povestea rochiei s-a construit frumos, din vise tesute din dantela frantuzeasca si layere de tull ivoire. 
Delicatetea rochiei se regaseste in bustul plisat marunt, in forme geometrice constructive, in funda supradimensionata de la spate si in dantela aplicata manual.

Multumim Helgai pentru incredere si gentilete. Casa de piatra si multa fericire! 




Cristina

Cu permisiunea Cristinei, va prezentam cateva din pozele oficiale care au suprins fericirea, pasiunea si dragostea povestei de iubire... Si rochia sirena, semnata "CM - creation de mode".
Rochia a reprezentat o provocare pentru "CM". In ciuda simplitatii liniei, la rochia Cristinei s-a lucrat cel mai mult: doua saptamani de construire a bazei, la care s-au adaugat inca 4 pentru brodarea manuala a dantelei. Plus inca alte doua pentru completarea tinutei cu boleroul brodat in oglinda, voalul mediu, bretelele detasabile si trena de doi metri detasabila, brodata, bineinteles, manual. 
 


Making off : Iulia